< Ga terug


Aftellen voor toekomstige bewoners Van Tuinenstaete

Entrez! Van Tuinenstaete vormt dé nieuwe blikvanger als je met de trein op station Kampen-Zuid aankomt. De kopers en huurders zijn aan het aftellen: dit voorjaar krijgen ze de sleutel van hun appartement op deze unieke locatie nabij het stationsplein.   

 

Van Tuinenstaete is een stijlvol appartementengebouw dat uit twee delen bestaat. Aan het Burgemeester van Tuinenplein grenzen 32 huurappartementen van deltaWonen. Om de hoek, in het statige pand aan de Buffel, bevinden zich 16 koopappartementen.

 

Mooie aanvulling

“De appartementen vormen een mooie aanvulling op de grondgebonden woningen in het Stationskwartier”, zegt Bart Zijlstra, planontwikkelaar bij Roosdom Tijhuis. “Bewoners hebben een vrij uitzicht, de trein stopt voor de deur en de winkels, de parkeerplaats en het park bevinden zich letterlijk om de hoek. Daarmee is dit een ideale plek voor bijvoorbeeld senioren die kleiner willen gaan wonen.”

 

Duurzaam wonen

De energie in Van Tuinenstaete wordt duurzaam opgewekt. “Bewoners hebben een eigen verwarmingssysteem en vier zonnepanelen. Hierdoor zijn de appartementen zeer energiezuinig. Dat is goed voor het milieu en draagt bij aan een lage energierekening.”

 

Voorspoedig

De bouw verloopt voorspoedig. “Natuurlijk hebben we, net als iedereen, te maken met tekorten. Daarop lopen we vooruit door de benodigde materialen in een vroeg stadium te reserveren. Ook proberen we zoveel mogelijk onderdelen vooraf in de fabriek te produceren. Omdat elk appartement anders is, zijn de mogelijkheden hiervoor beperkt. Maar alle kleine beetje helpen.”

 

Even binnenkijken

De toekomstige bewoners mochten onlangs bij hun nieuwe appartement binnenkijken. Hoewel de muren nog grijs waren en er plastic voor de ramen zat, kregen ze alvast een beeld van het resultaat. “Over een maand, als de steigers weg zijn en we de laatste bouwfase ingaan, zie je écht hoe Van Tuinenstaete wordt”, aldus Bart. “Ik kijk ernaar uit.”

 

Van Tuinenstaete Stationskwartier