< Ga terug


Boodschappen doen in het nieuwe winkelcentrum

Loop je met je winkelwagen over de parkeerplaats bij de Albert Heijn, dan heb je het vast al gezien: het nieuwe winkelcentrum krijgt steeds meer vorm. Het duurt niet lang meer voordat de Aldi en dagwinkels hun deuren openen.

 

Hoewel het lijkt alsof er nog veel moet gebeuren, kun je vanaf dit voorjaar al boodschappen doen in het nieuwe winkelcentrum. “Van eten en drinken tot verzorgingsproducten, het wordt een plek voor dagelijkse inkopen”, vertelt Bernard Sinnema, projectontwikkelaar bij BUN. “Dat vraagt om gemak, zoals genoeg plek voor je auto. Daarom breiden we het parkeerterrein uit van 190 naar 230 plaatsen.”

 

Aldi en Albert Heijn

In het nieuwe winkelcentrum komt een Aldi. “Een mooie aanvulling op de Albert Heijn, weten we uit ervaring. De supermarkten versterken elkaar. Iemand die boodschappen doet bij de Albert Heijn, gaat voor dat ene product nog even naar de Aldi en andersom.”

 

Dagwinkels

Welke dagwinkels het nieuwe winkelcentrum krijgt, is nog niet bekend. “Op dit moment zijn we in onderhandeling. We merken dat de animo groot is. Het Stationskwartier groeit en in de omgeving liggen meerdere nieuwbouwlocaties. Bovendien wordt het centrum door mensen van zowel binnen als buiten de wijk bezocht.”

 

Sfeervol plein

Het nieuwe gebouw krijgt dezelfde uitstraling als het gebouw waarin de Albert Heijn en de Kruidvat gevestigd zijn. “De dagwinkels grenzen aan het parkeerterrein, waardoor je er gemakkelijk kunt binnenlopen. De Aldi bevindt zich op de hoek, tegenover de Albert Heijn. De doorgang tussen de twee gebouwen kleden we aan met bomen en bankjes. Zo creëren we een klein, sfeervol plein.”

 

Bouw in volle gang

Voordat het zover is, wordt er de komende tijd volop gebouwd. “We plaatsen de staalconstructie, trekken de binnenwanden op, metselen de gevels en gaan met de dakbedekking aan de slag. In januari, als het gebouw wind- en waterdicht is, zetten we de puntjes op de i. Het belooft een mooi winkelcentrum te worden.”

 

Winkelcentrum Stationskwartier