< Ga terug


Nieuwe fase: ontdek welke woning bij jouw wensen past

Nieuwbouwliefhebbers opgelet: in februari 2022 gaat een van de laatste fases van het Stationskwartier in verkoop. De 35 rij- en hoekwoningen lijken nagenoeg hetzelfde. Maar als je goed kijkt, zie je veel verschillen. Hoe kom je erachter welke woning bij jouw wensen past?

 

Keuze 1: locatie

Het eerste waarover je moet nadenken, is waar je precies wilt wonen. De woningen van deze fase bevinden zich namelijk verspreid door het Stationskwartier. Zo worden er 8 woningen in het noordelijkste puntje van de wijk gerealiseerd, naast de school. Hier heb je een vrij uitzicht over de entree. De andere 27 woningen liggen in het zuidelijke deel. Ze grenzen aan de Wadloper en het centrale park.

 

Keuze 2: woning

Je ziet het misschien niet direct, maar de woningen van deze fase variëren qua breedte, hoogte en diepte. Hoewel een verschil van een halve meter misschien niet veel lijkt, is dit toch iets om rekening mee te houden. Met opties als een uitbouw, erker of dakkapel kun je de woning eigen maken. Bij de hoekwoningen in het noordelijke deel heb je extra veel mogelijkheden, omdat de entree daar aan de zijkant zit.

 

Keuze 3: kavel

Het laatste aspect is de kavel. Van formaat tot zonligging, elke woning biedt andere voordelen. Ook parkeerruimte speelt een grote rol. In het noordelijke deel parkeer je voor de deur of, als je een hoekwoning koopt, op je eigen oprit. In het zuidelijke deel bevindt zich een groot parkeerterrein achter de woningen.

 

Inschrijven?

Heb je interesse in deze fase? De inschrijving start op woensdag 2 februari 2022. Vanaf dat moment is alle informatie over de woningen op de website van Roosdom Tijhuis te vinden. Heb je vragen, dan staan Sinke Makelaardij en Alex Makelaars voor je klaar. Advies is om vooraf je maximale hypotheekbedrag te laten berekenen, zodat je gericht je voorkeuren kunt doorgeven. De inschrijving sluit op woensdag 9 februari 2022 om 12.00 uur. De woningen worden vervolgens toegewezen.

 

Planning

De bouw van de woningen start in het najaar van 2022. Omdat veel onderdelen in de fabriek worden geproduceerd, gebeurt dit grotendeels achter de schermen. Hierdoor lijkt er straks lange tijd niks te gebeuren, maar gaat de bouw op een gegeven moment heel snel. Verwachting is dat de woningen medio 2023 worden opgeleverd.

 

Woningen in het zuidelijke deel:

Nieuwbouw Stationskwartier zuidelijke deel

Nieuwbouw Stationskwartier zuidelijke deel

Nieuwbouw Stationskwartier zuidelijke deel

 

Woningen in het noordelijke deel:

Nieuwbouw Stationskwartier noordelijke deel