< Ga terug


Nieuwe winkels in het Stationskwartier openen hun deuren

Het nieuwe winkelcentrum in het Stationskwartier is af! En dat betekent dat de eerste winkels opengaan. Zo kun je sinds kort boodschappen doen bij de Aldi en komt er in mei een HEMA. Welke winkels zich nog meer in het nieuwe centrum vestigen, blijft nog even een verrassing.

 

De Aldi had onlangs de primeur: na de sleuteloverdracht, eind maart, was het de eerste winkel die openging in het nieuwe winkelcentrum. “De eigenaar van de HEMA moet iets langer wachten, omdat zijn winkel aan het appartementengebouw grenst. Hij krijgt de sleutel naar verwachting eind april”, zegt Bernard Sinnema, projectontwikkelaar bij BUN. “De andere winkeliers tekenen binnenkort hun overeenkomst. Nog een paar weken wachten en dan is het winkelcentrum volop in bedrijf.”

 

Winkelcentrum Stationskwartier Aldi Kampen

 

Parkeren

Rondom het nieuwe winkelcentrum zijn veel parkeermogelijkheden. “Je kunt je auto kwijt op het terrein achter het gebouw, aan de Buffel. Het terrein voor het gebouw is uitgebreid van 190 naar 230 parkeerplekken. “De werkzaamheden vonden plaats binnen de bouwhekken, waardoor er nauwelijks tot geen sprake was van overlast”, zegt Bernard. “Ook van de bouw van de appartementen, die eind oktober worden opgeleverd, merken bewoners van het Stationskwartier vrijwel niets.”

 

Parkeren Stationskwartier Kampen

Het grijze blok bovenaan is het nieuwe winkelcentrum. Parkeren kan zowel voor als achter het gebouw. 

 

Centrale ligging

Het nieuwe winkelcentrum ligt centraal in Kampen. Bernard: “Het Stationskwartier groeit en in de omgeving bevinden zich meerdere nieuwbouwlocaties. Ik verwacht dat het winkelcentrum straks door nóg meer mensen wordt bezocht. Dankzij de goede bereikbaarheid is het een ideale plek voor de dagelijkse boodschappen.”